top of page
  • Εικόνα συγγραφέαGeorgios Polychronidis

Solo Travellers. Τιμολογιακή πολιτική για να τους κερδίσετε!


solo ταξιδιωτης

Μία σημαντική αγορά (target group) που συνήθως ξεχνάνε ή δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι ξενοδόχοι, είναι αυτή των solo ταξιδιωτών - solo travellers. Φυσικά αυτό μπορεί να έχει μια λογική καθώς τα περισσότερα μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες δεν διαθέτουν μονόκλινα δωμάτια. Επίσης για πολλά χρόνια δεν διέθεταν τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορέσουν να υποστηρίξουν μια τιμολογιακή πολιτική για αυτήν την συγκεκριμένη αγορά, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να αυξήσουν τους τζίρους τους σε ημέρες που δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν όλα τα δωμάτια τους.


Solo Travellers

Οι solo travellers είναι μια αγορά που αρκετοί δεν έχουν στοχοποιήσει, και έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο κατάλυμα σε σχέση με οικογένειες/ζευγάρια, με ότι αυτό σημαίνει για την κατανάλωση που μπορεί να κάνουν στο κατάλυμα. Συνήθως τα κίνητρα για τα ταξίδια τους σχετίζονται με ενδιαφέροντα τους. Για παράδειγμα ένα άτομο που έχει για παράδειγμα ενδιαφέρον το σκι, ή την πεζοπορία και ο/η σύντροφος δεν συμμερίζεται το ενδιαφέρον του, ξεκινά ένα ταξίδι για σκι/πεζοπορία μερικών διανυκτερεύσεων στον προορισμό σας. Επίσης αρκετοί solo travellers που επιθυμούν απόδραση από την καθημερηνότητα επιλέγουν ορεινούς προορισμούς ενώ άλλη που επιθυμούν να γνωρίσουν κόσμο επιλέγουν τις πόλεις. Μία κατηγορία παρόμοιων ταξιδιωτών είναι και αυτόν που δουλεύουν από απόσταση, και είναι σημαντική καθώς μπορούν να γεμίσουν τα δωμάτια σας τις καθημερινές.



Δωμάτια

Όπως και να το δούμε τα μονόκλινα δωμάτια, όταν αυτά υπάρχουν, είναι αρκετά μικρά σε τετραγωνικά με κρεβάτια 90x100, μη προσφέροντας τις κατάλληλες ανέσεις και ατμόσφαιρα για τους solo ταξιδιώτες. Ακόμα και τα twin δωμάτια είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για 2 άτομα. Τα περισσότερα όμως μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες διαθέτουν όμορφα και ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια, τα οποία για αρκετές ημέρες παραμένουν άδεια και θα αποτελούσαν τον ιδανικό τύπο δωματίου για αυτήν την αγορά. Μεγαλύτερα δωμάτια που διαθέτουν και γραφείο προτιμούν και οι business travellers που αναφέραμε πιο πριν.



Τιμολόγηση

Οι σόλο ταξιδιώτες σίγουρα θα ήταν ενθουσιασμένοι να μείνουν σε ένα δίκλινο δωμάτιο αλλά δεν θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν και την μέγιστη τιμή του, αυτή δηλαδή που αντιστοιχεί για δύο άτομα. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των καταλυμάτων προσφέρει πρωινό, και στην περίπτωση αυτή θα είναι μόνο για ένα άτομο, αλλά και η κατανάλωση νερού (στο ντους) θα είναι μικρότερη, σκεφτείτε λοιπόν να προσαρμόσετε τις τιμές κατά €5,00 έως €15,00 πιο φτηνά από την κανονική τιμή. Αυτό και μόνο μπορεί να δελεάσει τον συγκεκριμένο τύπο ταξιδιωτών.

Τις τιμές αυτές βέβαια δεν χρειάζεται να τις μειώσετε όλες τις μέρες τις εβδομάδας. Μπορείτε να τις ορίσετε για Κυριακή έως και Πέμπτη. Αν πάλι κάποια Σαββατοκύριακα έχετε μεγάλα κενά, μπορείτε να ορίσετε και εκείνες τις μέρες χαμηλότερες τιμές, για να πετύχετε τουλάχιστον μεγαλύτερη πληρότητα.


Εργαλεία τιμολόγησης

Από την Booking.com και Expedia μέχρι τις εξελιγμένες μηχανές κρατήσεων υπάρχει πλέον η δυνατότητα τιμολόγησης ανά άτομο. Για μεγαλύτερη ευκολία, και επειδή ήδη αρκετά καταλύματα χρησιμοποιούν διαχειριστή καναλιών (Channel Manager), μπορείτε να ορίσετε και να τροποποιείτε τις τιμές πολύ εύκολα και χωρίς λάθη, γλυτώνοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας.


Τιμολόγηση δωματίου ανά άτομο στην booking.com
Τιμολόγηση δωματίου ανά άτομο στην booking.com


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για δυνατότητες του καταλύματος σας και της digital στρατηγικής που μπορείτε να ακολουθήσετε; Ρίξτε μια ματιά εδώ.



14 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page